HomeSchilderijenPublicatiesCurriculum VitaeContact

Curriculum Vitae

Frits Meijering (1952) is werkzaam als docent en in zijn vrije tijd actief als kunstenaar. Hij is opgeleid als theoretisch-wijsgerig pedagoog. Vanaf 1975 werkt hij in het hoger beroepsonderwijs. Ruim 20 jaar was hij verbonden aan de M.O. Pedagogiekopleidingen. Vanaf 1990 heeft hij gewerkt als hij als trainer, interim manager, senior consultant, beleids-medewerker en organisator van congressen.

Hij is co-auteur van twee boeken, De gepassioneerde professional (Assen: Van Gorcum, 2004) en van Focus op Action Research (Assen: Van Gorcum, 2005). Hij was een van de ontwerpers van het project Kansen voor Kenniswerkers, dat gericht is op reïntegratie van hoger opgeleiden. Zijn belangstelling is gericht op competentieontwikkeling van professionals, creativiteit, organisatieontwikkeling, regionale ontwikkeling, sociale innovatie en non-lineaire veranderingsprocessen.

Momenteel is hij werkzaam als docent bij de Masteropleiding Pedagogiek in Groningen en bij de Bacheloropleiding Social Work (NHL-hogeschool). Ruim 15 jaar geleden is hij begonnen met schilderen met olieverf. Thema’s zijn stillevens, landschappen, modellen en portretten. Bij Stichting Atelier de Ruimte krijgt hij les van Laurens Boersma, Paul Veenstra en Albert Verboon en exposeert regelmatig. Als bestuurslid van deze stichting is hij een van de initiatiefnemers van Kleurrijk Kanaal (zie www.kleurrijkkanaal.nl).

Hieronder kunt u de beknopte en de uitgebreide versie van de CV downloaden.


cv-beknopt-frits-meijering.doc [27 KB]
cv-uitgebreid-frits-meijering.doc [622 KB]

Algemeen